Moeder worden

Moeder worden

Ik wilde al moeder worden toen ik vier jaar was en met mijn poppen speelde. Ik speelde samen met mijn zusje vader moedertje en drie huisjes in de sneeuw. Het derde huisje was van mijn vriendinnetje die later mijn schoonzus zou worden. Ik associeerde het moederschap met gezelligheid warmte en veiligheid. De band met je kindje speelde toen al een grote ‘rol’. In mijn werk als kraamverzorgster wilde ik ook niets liever dan zelf moeder worden, voor mijn echtgenoot nog niet de juiste timing. Met 25 jaar beviel ik van mijn oudste zoon . Op dat moment veranderde mijn leven totaal. De pop werd verruild voor een ‘echte’ baby. Iets waar ik nooit spijt van heb gekregen. Vijf jaar later kwam mijn tweede zoon .

Veel jonge vrouwen zijn bang hun vrijheid kwijt te raken zodra hun gezin uitgebreid is met de komst van een kindje. Ik kan dat heel goed begrijpen. Ik heb ook mijn draai daarin moeten vinden tussen mijn ambitie in m de praktijk en het verzorgen van de kindertjes.

Vaak word er ook gekeken naar wat vriendinnen hebben gekozen. Ik zie steeds meer vrouwen rond de 40 jaar die bang zijn niet meer zwanger te worden of angst hebben te oud te zijn voor de komst van een baby. Hebben ze te lang gewacht? Of ging hun baan voor op de kinderwens? Soms komt er van uitstel afstel daar is geen reden voor.

Ik geloof dat als er een kindje wil komen bij jou als vader of moeder de leeftijd niet direct een rol speelt! Geduld en vertrouwen komen er dan om de hoek kijken.

Ook het financiële aspect gaat steeds meer een rol spelen. De werkeloosheid is hoog bij jonge mensen. Angst niet rond te kunnen komen, depressies en zelfs relatie problemen maken het er niet gemakkelijker op!

Toch weet ik zeker dat er ook vrouwen zwanger worden op een natuurlijk moment (niet altijd gepland) Ze zijn ineens zwanger! Zwanger worden gaat niet ALTIJD gepaard met problemen. De meeste vrouwen worden gelukkig heel natuurlijk zwanger op het moment dat het voor die vader en moeder klopt.

Nieuwsgierig geworden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.