Angst om zwanger te worden

Angst om zwanger te worden

Om meer inzicht te krijgen in mijn doelgroep en wat er leeft, vraag ik altijd aan mijn cliƫnten of zij deze drie vragen kort willen beantwoorden.

Waar was je naar op zoek voordat je besloot naar mijn praktijk te komen?

Ik was op zoek naar iemand die mij (ons) kan steunen in mijn angst om zwanger te worden. Dat wil ik heel graag maar ik durf niet. Mijn vriend is heel bang dat ik het lichamelijk niet aan kan en daardoor zegt hij dat hij geen kinderen wil. Wat mij weer veel verdriet geeft omdat ik het gevoel heb dat dit daardoor een onderwerp is wat ik niet goed met hem kan bespreken. Daar komt bij dat door de dood van mijn zus ik het als traumatisch ben gaan ervaren wanneer vriendinnen/collega’s om mij heen wel zwanger raken. Het lijkt alsof ik zelf dan iedere keer door een rouwproces ga als iemand om mij heen zwanger blijkt te zijn. Dan ben ik boos, jaloers en verdrietig; waarom hebben zij niet de angsten, twijfels en onzekerheden die ik wel heb? Ik kan hier eigenlijk met niemand echt over praten.

Hoe heb je mij, Essential Awakening, gevonden?

We waren beiden op de bijzondere verhalenbeurs in 2012:-) Ik weet niet wanneer je me hebt uitgenodigd je Facebook pagina te liken maar sindsdien volg ik je dus. Alleen hield ik alles met baby’s ver van mij vandaan dus ik had tot ik je mailde nooit eerder op je website gekeken.

Heeft het een positief resultaat voor je opgeleverd en zo ja kan je dit antwoord in een paar korte zinnen toelichten?

Het was geruststellend om te horen en te voelen dat je mijn verdriet begrijpt. Dat je mijn diepe angst om kinderen te krijgen begrijpt en dat je uitleg gaf over mijn relatie; dat hij diep in zijn hart ook graag kinderen wil en dat dat moment er als ik zover ben, ook zal komen. Ik denk dat ons gesprek mij vooral getroost en gerustgesteld heeft. Ik vond het ook mooi en enorm ontroerend om te horen dat je mijn overleden vader kon voelen en dat hij zoveel bijzondere en liefdevolle dingen zei. Wat natuurlijk ook weer zeer emotioneel voor mij was… Kortom ik ben ontzettend blij dat ik je benaderd hebt en ik vond het heel fijn dat je zo snel reageerde! Alsof je aanvoelde dat ik op dat moment enorm wanhopig was. Anoniem.