Wij hebben een kinderwens.

Wij hebben een kinderwens.

Wat als alleen mama of papa verlangt naar een kindje?

Heel soms krijg ik deze vraag! Ik schrik er niet van, in deze ‘nieuwe tijd’ ontmoet ik steeds meer mensen die het ‘ouderwetse’ huisje-boompje-beestje aan het loslaten zijn. Ouders met een verlangen naar een kindje weten mijn praktijk wel te vinden. Via persoonlijke consulten – ook via Skype of Facetime – stem ik mij af op de behoefte van deze ouders en communiceer ik met het zielskindje dat geboren wil worden! In het gesprek gaan we samen kijken wat er nodig is om – snel – gezond zwanger te worden. In tien jaar tijd is er veel veranderd op het gebied van kinderwens. Zonder oordeel ontvang ik alleenstaande moeders, moeders met eiceldonatie, zaaddonors, roze ouders of draagmoeders. In contact met de Zielskinderen weet ik dat zij hun mama en papa uitgekozen hebben zonder voorwaarde dat zij – nog – bij elkaar wonen. Elke vorm van ouderschap sluit haarfijn aan op de wensen van het kindje.

En heel soms ligt het allemaal wat complexer:

Mannen die moeite hebben met de kinderwens omdat ze kinderen hebben uit een vorige relatie. Soms is de scheiding nog niet verwerkt of voelen ze zich heel verantwoordelijk voor de specifieke situatie. Wat ook mee kan spelen is dat de vader gesteriliseerd is en moeite heeft met de beslissing wel of niet ‘terug’ naar het ziekenhuis. Het gevoel speelt hierin een grote rol. We mogen niet voorbij gaan aan het persoonlijk gevoel van de vader die hiermee moeite heeft. Een open gesprek met de ouders kan hierin ruimte brengen. Zoals de moeder het recht heeft te dromen van een kindje kan het voor de vader duidelijk zijn dat hij een heel ander leven voor zich ziet. Wij mogen dit niet veroordelen.

Soms laat een zielskindje zich op een heel bijzondere manier ‘zien’.

Ik geef toe: vrouwen zijn daar wel gevoeliger voor. Zij weten al de naam, zij zien symbolieken, tekens of signalen. De man is meestal wat rationeler, praktischer en wil meer relativeren. Ik ontmoet ook heel gevoelige mannen die graag vader willen worden, die samen met hun zoontje willen voetballen, en die alles opzij willen zetten voor de komst van hun kindje.

Communicatie met je ongeboren kindje

Communicatie met je ongeboren kindje – vaak nog voor de conceptie – is een heel bijzondere ervaring. Voor iedere vader en/of moeder krijg ik een persoonlijke ‘boodschap’ waarmee zij aan de ‘slag’ kunnen! Soms kan het iets heel simpels zijn als meer tijd voor elkaar maken, een (conceptie) ritueel of het ruimte maken in de (baby)kamer, of rigoureuzer: verhuizen naar een groter huis! De boodschappen voor de moeders zijn vaak van fysieke aard. Meer naar buiten, een ontgiftingskuur, bezoek aan een acupuncturist of homeopaat. Bij een persoonlijk consult in Zoetermeer kan ik gebruik maken van ondersteunende methodieken als massage, stemvorken, oliën en symbolieken in orakelkaarten.

Het allerbelangrijkste advies aan ouders is om diep te gaan voelen wat ze nu ECHT zelf WILLEN! Loslaten wat anderen zeggen en leren luisteren naar je eigen kern, essentie, ziel en verlangen. Stil worden en ruimte krijgen voor het antwoord! Het is stoppen met TO DO lijstjes, en leven vanuit je Hart!

Voor meer informatie over kinderwens, zwangerschap en geboorte of het maken van een afspraak: www.essential-awakening.nl  – klik op contact. Wie weet tot ziens,  Ingrid

Reageren is niet mogelijk.